Din nyckeltub

 

När föreningen behöver tillträde till din lägenhet

 

När föreningen behöver tillgång till lägenheterna informerar styrelsen om dag och tid och då hänger du din dörrnyckel i kedjan i god tid inför besöket. Se till att du inte har någon utsmyckning/nyckelring på nycklarna som gör att det inte går att dra ut nycklarna genom nyckeltuben. Testa själv för att se att det fungerar!

 

Föreningen har en huvudnyckel som går till samtligas nyckeltuber. Den hantverkare/besiktningsman som behöver tillträde till lägenheten kommer från styrelsen få huvudnyckeln. Han öppnar din nyckeltub och drar ut dina nycklar genom tuben. Efter att han tagit loss nycklarna från kedjan kan han använda dessa för att komma in i lägenheten. När arbetet är klart låser han lägenheten, hänger tillbaka dina nycklar på kedjan, för in kedjan med nycklarna genom tuben och låser sedan tuben utifrån med huvudnyckeln.

 

När du själv vill lämna tillträde till din lägenhet

 

Alla har fått en egen kopieringsskyddad nyckel som bara går till den egna nyckeltuben. Om du t ex har återkommande städning, eller hantverkare på plats behöver du inte längre lämna ut din egen dörrnyckel. Istället lämnar du ut den kopieringsskyddade nyckeln. Inför besöket hänger du din egen dörrnyckel i kedjan i nyckeltuben.

Kopieringsskyddad nyckel innebär att nyckeln endast kan kopieras på följande service-station:

 

Axlås City

Rådmansgatan 54

113 57 STOCKHOLM

 

För att kopiera nyckeln måste du uppvisa legitimation, köpe/överlåtelsehandling till din lägenhet samt din tubnyckel.

 

Nyckeltuben skall inte användas för ständig förvaring av hemmanyckeln utan endast när behov finns.

 

Låset i våra nyckeltuber har s.k rekey-funktion vilket underlättar vid ev förlust av din tubnyckel. Kontakta Axlås City ovan för mer information.